Onze filosofie

Dit artikel uit het tijdschrift Members Only en deze video op diverse media vatten onze geschiedenis en filosofie veel beter samen dan wij dat zouden kunnen:


Beste partner:

Onroerend goed als een menselijk avontuur


Sinds zijn oprichting heeft Best Partner immobilier een minder materialistische kijk op vastgoed. De twee agentschappen van de groep, in Tubeke en Brussel, zijn nu gespecialiseerd in vastgoed uit het midden- en topsegment.

Door Michel Thibaut


De geboorte van Best Partner Real Estate is het werk van één man: Jacques Weinberg. Zijn multidisciplinaire vaardigheden op juridisch, fiscaal, commercieel en technisch vlak brachten hem ertoe een avontuur aan te gaan dat perfect aansloot bij zijn aspiraties naar onafhankelijkheid en zelfverwezenlijking. In een eerste fase werd het agentschap Best Partner opgericht in Tubize, langs de Bergensesteenweg. Jacques Weinberg had al snel een "magische" ontmoeting met Jean-Axel Jung, zoals hij het zelf omschreef. "Eerst werd hij mijn eerste medewerker," herinnert hij zich. "Daarna werd hij mijn vriend en partner en speelde hij een belangrijke rol in de ontwikkeling van Best Partner. Sinds 2003 staat hij aan het hoofd van het Brusselse kantoor. Het is gevestigd in de Monastèrestraat in de Elsense Vijverwijk en is de Brusselse tegenhanger van het oorspronkelijke agentschap.

Medium en high end

Maar er zijn veel immobiliënkantoren in België. Om zich van de concurrentie te onderscheiden en zijn klanten een meer gerichte service aan te bieden, heeft Best Partner vier jaar na zijn oprichting besloten om zich op een bepaald type vastgoed te concentreren: het midden- en hogere segment van de markt. Het doel is ook om zich niet langer te beperken tot één of andere wijk, maar om een breder net uit te werpen en toch in een beter afgebakend segment te blijven. "Jean-Axel en ik beseften dat als we al onze vaardigheden wilden benutten en meer naar kwaliteit dan naar kwantiteit wilden evolueren - zonder onze affiniteit voor het 'mooie' te vergeten - we ons moesten specialiseren in een luxueuzer marktsegment. Deze trend stelt ons in staat een dienst aan te bieden van echte specialisten die de specifieke kenmerken van hun sector beheersen. Er is een zeer specifieke clientèle en benadering voor villa's, panden en appartementen in het hogere segment. Om de nieuwe strategie ten uitvoer te leggen, zijn verschillende werkterreinen en in te zetten middelen gedefinieerd: gebruik van de meest doeltreffende hulpmiddelen ten dienste van de klanten, zoals immersieve virtuele bezoeken van eigendommen in 3D, een zo getrouw en kwalitatief mogelijke communicatie, een grondige kennis van de te koop aangeboden producten, handelen als een specialist en niet als een generalist, geen territoriale beperkingen binnen de gedefinieerde niche, permanente opleiding...

Klanten ondersteunen

Al deze elementen stellen Best Partner Immobilière in staat zijn knowhow in dienst te stellen van een nobeler doel dan geld, de pezen van de oorlog die vaak aan de corporatie worden verweten. "Wat belangrijker is, is te weten waarom we verkopen. Na verloop van tijd vroegen wij ons af welk spel wij voor onze klanten speelden. Hoewel voor de hand liggend, werd ons één ding duidelijk dat onze aanpak veranderde: onze klanten komen naar ons omdat hun leven verandert. De verkoop van hun woning is een gevolg van deze verandering. Wij moeten er dus zijn om hen in dit proces te ondersteunen en de overgang van de ene plaats naar de andere te vergemakkelijken. Met alles wat deze verandering met zich mee kan brengen in termen van weerstand, aanpassing, angsten en twijfels. Verkopen en kopen is in de eerste plaats een menselijk avontuur," legt Jacques Weinberg uit.

Vastgoeddiensten worden steeds meer onderworpen aan verplichtingen die voor de klant vaak moeilijk te begrijpen en nog moeilijker in de praktijk om te zetten zijn. Bij Best Partner doen we er alles aan om de klant te verlossen van de administratieve rompslomp die vandaag de dag gepaard gaat met de verkoop van een onroerend goed, om hem gerust te stellen en hem in de Best mogelijke omstandigheden te brengen bij het maken van zijn keuze. "Advies is nog nooit zo belangrijk geweest. Wij streven naar uitmuntendheid, consistentie, respect voor anderen, eerlijkheid tegenover onszelf en anderen, met ook de schoonheid van het gebaar. De schoonheid van het gebaar: dat is het motto van golf sinds de oprichting ervan in Schotland in de 18e eeuw. Het is dan ook niet meer dan normaal dat Best Partner onlangs heeft geïnvesteerd in de sport van St Andrews via de Members Only Golf Tour, een privéwedstrijd voorbehouden aan partners van de quarterly en hun gasten. "De sport belichaamt onze waarden en moedigt persoonlijke uitdaging en verbetering aan, terwijl het echte ontmoetingen en wederzijds vruchtbare zaken bevordert," concludeert Jacques Weinberg. Een vastgoeddeal sluiten door de kunst van de (bijna-perfecte) swing te cultiveren, wat wil je nog meer?